ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ανακαλύψτε τις ομορφιές, τον πολιτισμό, τις γεύσεις και τους ανθρώπους του νησιού
Ρωτήστε μας για να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες
Η ωραιότερη παραλία της Ζακύνθου. Προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, δίνει αμέσως την έννοια του μεγέθους και της τελειότητας. Φτιαγμένη από εκατομμύρια μικρά βοτσαλα και αγκαλιασμένη από τις γαλάζιες αποχρώσεις της θάλασσας που χάνονται στον ορίζοντα.
Το Μαραθωνήσι είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στον κόλπο με τις χελώνες. Είναι ακατοίκητο και χωρίς κατασκευές. Σήμερα είναι ένα απο τους τόπους αναπαραγωγής της χελώνας Καρέτα-Καρέτα. Προσφέρει δύο υπέροχες παραλίες, μια με βότσαλα και μιά με αμμουδιά.
Στο χωριό Κερί, χτισμένο 200μ πάνω από τη θάλασσα, στην άκρη ενός γκρεμού θα βρείτε τον Φάρο του Κεριού. Έχει ύψος 9 μέτρων και οικοδομήθηκε το 1925. Απολαύστε ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο. Εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο.
Πανέμορφος βραχώδης κολπίσκος με καθαρά, διάφανα, καταγάλανα νερά. Δεν υπάρχει παραλία με άμμο. Είναι βραχώδης και απότομη με καθαρά βαθιά νερά ιδανικά για καταδύσεις ανάμεσα σε σπηλιές. Στην παραλία δεν υπάρχουν πολλές τουριστικές παροχές.
Ο Γέρακας είναι η πιο νότια παραλία του νησιού και σίγουρα μια από τις ωραιότερες. Την σχηματίζει μια απέραντη αμμουδιά και καταλήγει σ΄ένα μικρό ακρωτήρι το οποίο είναι πολύ γνωστό μιας και αποτελείται όλο από άργυλο ιδανικό για ένα αναζοωγονητικό μπάνιο.
ΓΕΥΣΕΙΣ
Στο νησί μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακά προϊόντα και μοναδικές τοπικές συνταγές
Το μαντολάτο και η μαύρη σταφίδα σίγουρα είναι μια ευχάριστη γευστική έκπληξη για τον ουρανίσκο!
Το μαντολάτο είναι ένα παραδοσιακό χειροποίητο γλύκισμα. Αποτελείται από καβουρδισμένα αμύγδαλα, ζάχαρη και μαρέγκα. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη «mandorla» (αμύγδαλο) και αποτελούσε το αγαπημένο γλυκό των Ενετών αριστοκρατών.
Η φιτούρα ή φριτούρα είναι παραδοσιακό έδεσμα της Ζακύνθου, που προσφέρεται στα τοπικά πανηγύρια, κυρίως στη γιορτή του Αγίου Διονυσίου. Κομμένο σε σχήματα ρομβοειδές, τηγανίζεται το σιμιγδαλένιο μείγμα.
Συνταγή κυρίως των ορεινών χωριών της Ζακύνθου. Είναι κυρίως κάποια από τα εντόσθια του κατσικιού και έχει την τιμητική του το Πάσχα. Στα ορεινά χωριά δεν συνηθίζεται τόσο το αρνί, όσο το κατσίκι.
Παραδοσιακή συνταγή της Ζακύνθου με μπούτι προβάτου ή κατσίκι και ντόπια λαδογραβριέρα. Συνοδεύστε με κόκκινο κρασί για να απογειώσετε την γευστική εμπειρία! Ζητήστε να τη δοκιμάσετε.
Αποτελούσε το νούμερο ένα αγαθό εξαγωγής στο νησί. Έχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό του ανθρώπου και γιαυτό την ονομάζουν “Μαύρο Χρυσό”.